Bike Boutique GalatiPagina PrincipalaServicii prestateInformatii UtileGalerie mediaContacteaza-ne
Bike Boutique Galati
 
Prima mea bicicleta

Prima mea bicicletaDe ce să alegi ca alternativă a transportului obişnuit, mersul pe bicicletă?
La fel ca şi mie, ţi s-a întâmplat să aştepţi la semafor într-un autobuz aglomerat şi un bicilist să treacă sprintem pe lângă tine. În acele momente ai fi dat orice să poţi fi şi tu pe două roţi, la aer şi să te mişti în voie fără a întârzia la şcoală/facultate sau la întâlnirea aceea importantă.

Achizitionarea unei biciclete
Cumpararea unei biciclete este direct legata de scopul pe care il va avea, si anume, pe unde vei circula cu ea.
Cel mai des intalnite sunt bicicletele de tip Mountain Bike, datorita versatilitatii acestora. Sunt potrivite atat pentru plimbari pe sosea cat si off-road, iar daca sunt echipate cu anvelope potrivite, aceste plimbari pot fi si mai placute.
Exista numeroase tipuri de Mountain Bike la diverse categorii de pret. Cadrul (otel, aluminiu, carbon), variantele de echipare, producatorul si alte specificatii pot face diferenta atat la pret cat si la satisfactia utilizarii.

Echipament
Din punct de vedere al confortului, se recomanda, pe langa casca de protectie - care ofera un plus de siguranta, folosirea unui echipament specializat, care consta in pantaloni cu burete sau silicon pentru sezut, tricou sau bluza si manusi. Materialele folosite la aceste echipamente sunt complet sintetice, bumbacul fiind total nepotrivit pentru acest sport. Preturile pleaca de la cateva zeci de lei, insa un echipament simplu dar eficient este destul de accesibil.
Tinuta aleasa pentru drum trebuie sa fie in concordanta cu vremea si traseul. Sunt de preferat hainele in culori deschise vara, iar in perioada rece sunt potrivite hainele impermeabile, care nu lasa vantul sa treaca prin textura materialului, suficient de groase pentru a mentine o temperatura optima. Trebuie tinut cont de faptul ca temperatura corpului creste din cauza efortului.

Bike Boutique 2013ABCGraph - graphics. ideas.
FaceBook Bike Boutique Galati